Elkészítése
Hozzávalók:
Tésztához:
- 4 tojás
- 25 dkg cukor
- 1,5 dl étolaj
- 1 dl tej
- 30 dkg finomliszt
- 12 g sütőpor
Túrós részhez:
- 45 dkg tehéntúró
- 1 citrom reszelt héja
- 15 dkg cukor
- 2 tojás
- 3 evőkanál tejföl
Elkészítése:
A tojásokat habosra keverjük a cukorral, hozzáöntjük az étolajat, amivel tovább keverjük, végül pedig a felváltva a tésztához keverjük a sütőporos lisztet és a tejet.
Csomómentesre keverjük a masszát, sütőpapírral bélelt tepsibe (23*34 cm-es) öntjük, majd rákanalazzuk az előzőleg összeállított túrós keveréket.
A túróhoz adjuk a többi hozzávalót és összekeverjük. Evőkanállal vagy villával márványosra keverjük a tésztát a túróval, így tesszük a 180 fokra előmelegített sütőbe, ahol kb 40 perc alatt készre sütjük.
Miután kihűlt kockákra vágjuk és porcukorral meghintve kínáljuk.


