Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Gyümölcs szelet recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

A tésztához

  • 6 db tojás
  • 18 dkg cukor
  • 18 dkg liszt
  • 2 csomag vaníliás cukor

A krémhez

  • 2 csomag vaníliaízű pudingpor
  • 6 evőkanál cukor
  • 1 liter tej
  • gyümölcs

Tetejére

  • gyümölcs
  • tejszínhab
Gyümölcs szelet

Elkészítése

A tojásokat szétválasztjuk. A tojások sárgáját a cukor felével és a két csomag vaníliás cukorral robotgéppel habosra keverjük. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a maradék cukrot. A sárgája részhez keverjük a kemény hab felét, majd beleszitáljuk a lisztet, és végül lazítjuk a maradék habbal. A tésztát sütőpapírral bélelt tepsiben 180 fokon kb. 15-20 percig sütjük.

A pudingport összekeverjük a cukorral és kevés tejjel, majd ha teljesen sima, hozzáadjuk a maradék tejet. Sűrű pudingot főzünk. A gyümölcsöt kockára vágjuk, és a forró pudinghoz adjuk (hagyjunk néhány kockát díszítéshez). A kisült tésztát visszahelyezzük a formába, majd még melegen ráöntjük a pudingot. A puding néhány óra alatt kihűl és megdermed. Ekkor szeleteljük, és a tetejét gyümölccsel és tejszínhabbal díszítjük.

Ez a tészta sokféle sütemény alapja lehet, így ebből készíthetünk meggyes pitét is: a tészta tetejére porcukorral, fahéjjal és zsemlemorzsával meghintett meggyet szórunk. Ebből készülhet kerek csokitorta is, de különböző krémekkel lehet ízesíteni és variálni. A puding és a gyümölcs fajtája szabadon variálható, ízlés szerint.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/gyumolcs-szelet/