Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Gyümölcs tortácskák recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók egy nagy gáztepsiheTészta

  • 150 g rétesliszt
  • 150 g porcukor
  • 5 tojás
  • 1 csomag sütőpor
  • 4 evőkanál langyos víz

Krém

  • 250 g vaj
  • 40 g vaníliaízű pudingpor
  • 300 ml tej
  • 100 g cukor
  • ízlés szerint rumaroma

Tovább

  • 50 g kókuszreszelék
  • 2 zacskó zselatinpor (összesen 20 g)
  • gyümölcs ízlés szerint (én kiwit, epret és banánt szoktan használni)

Elkészítése

A tojásokat szétválasztjuk. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük. Egy másik edényben felverjük a tojássárgákat a cukorral és a vízzel. A vizet kanalanként keverjük a masszához, majd lassan, több részletben beledolgozzuk tojáshebot, a lisztet és a sütőport is.

Elkeverjük és sütőpapíral bélelt gáztepsibe öntjük. 180 fokon 15-20 percig sütjük.

A tejben megfőzük a pudingot, majd hagyjuk kihűlni. Robotgéppel kikeverjük a cukrot a vajjal és lassan hozzáadjuk a kihűlt pudingot, majd az aromát is és az egészet krémesre keverjük.

A zselatint a csomagon található elkészítesi javaslat szerint készítjük el, amihez kevés citromlevet is keverünk.

A gyümölcsöt megmossuk és felszeleteljük.

A tésztából karikákat szaggatunk ki. Ezeket bevonjuk krémmel és kókuszreszelékbe forgatjuk. A tortácskák tetejét krémmel díszítjuk körben, a közepére pedig majd a gyümölcsök kerülnek. A gyümölcsöket pedig bevonjuk a még folyékony zselatinnal.

Jó étvágyat kívánok!

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/gyumolcs-tortacskak/