Elkészítése
Hozzávalók:
- 7 dkg cukor
- 7 dkg vaj
- 1 tojás
- 15 dkg liszt
- késhegynyi szódabikarbóna
- 30 dkg apróra vágott, vegyes aszalt gyümölcs
Elkészítése:
A cukrot, vajat a tojással, liszttel, késhegynyi szódabikarbónával kikeverjük.
Az aszalt gyümölcsöt 10 percre áztassuk be, majd szűrjük le és keverjük a tésztába. Tejjel lazíthatjuk, ha túl sűrű lenne.
Zsírozott, lisztezett őzgerincformába öntjük, 180 fokon, kb 25 percig (tűpróbáig) sütjük. Bevonjuk csokimázzal, olvasztott fehér csokival cifrázzuk.
[box style=”info”]Jól záródó papír vagy fém dobozban sokáig eláll, ezért előre elkészíthetjük nagyobb ünnep előtt.[/box]

