Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Gyümölcskenyér csokival és aszalt gyümölccsel recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 15 dkg cukor
  • 15 dkg finomliszt
  • 15 dkg margarin
  • 3 db tojás
  • 0,5 csomag sütőpor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 kávéskanál fahéj
  • 15 dkg aszalt gyümölcs
  • 5 dkg dió
  • 5 dkg étcsokoládé
  • 0,5 db narancs leve és reszelt héja
  • 1 db citrom reszelt héja
  • 1 csipet szerecsendió

Elkészítése

Előkészítjük az alapanyagokat: a gyümölcsöket és a diót apróra vágjuk, a csokoládét feldaraboljuk, a citrusok héját lereszeljük. A lisztet a sütőporral átszitáljuk.

A tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjét 5 dkg cukorral kemény habbá verjük. A tojássárgáját a maradék cukorral fehéredésig keverjük, majd hozzáadjuk a vaníliás cukrot, az olvasztott vagy nagyon puha margarint, a narancslevet, a fahéjat, a szerecsendiót és a reszelt citrushéjakat.

Az aszalt gyümölcsöket a lisztes keverékbe forgatjuk, hogy ne süllyedjenek a tészta aljára. Ezt követően a lisztes keveréket a tojássárgájás masszához adjuk, és alaposan elkeverjük. Végül óvatosan beleforgatjuk a felvert tojásfehérjét, ügyelve, hogy a hab ne törjön össze. Hozzáadjuk a csokoládédarabokat is.

A masszát kivajazott és kilisztezett, vagy sütőpapírral bélelt formába öntjük. 180 fokra előmelegített sütőben 40-45 perc alatt készre sütjük (tűpróbával ellenőrizzük).

Hagyjuk a süteményt a formában kihűlni, majd kiborítjuk egy tálcára.

Jó étvágyat kívánunk!

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/gyumolcskenyer-csokival-es-aszalt-gyumolccsel/