Előkészítjük az alapanyagokat: a gyümölcsöket és a diót apróra vágjuk, a csokoládét feldaraboljuk, a citrusok héját lereszeljük. A lisztet a sütőporral átszitáljuk.
A tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjét 5 dkg cukorral kemény habbá verjük. A tojássárgáját a maradék cukorral fehéredésig keverjük, majd hozzáadjuk a vaníliás cukrot, az olvasztott vagy nagyon puha margarint, a narancslevet, a fahéjat, a szerecsendiót és a reszelt citrushéjakat.
Az aszalt gyümölcsöket a lisztes keverékbe forgatjuk, hogy ne süllyedjenek a tészta aljára. Ezt követően a lisztes keveréket a tojássárgájás masszához adjuk, és alaposan elkeverjük. Végül óvatosan beleforgatjuk a felvert tojásfehérjét, ügyelve, hogy a hab ne törjön össze. Hozzáadjuk a csokoládédarabokat is.
A masszát kivajazott és kilisztezett, vagy sütőpapírral bélelt formába öntjük. 180 fokra előmelegített sütőben 40-45 perc alatt készre sütjük (tűpróbával ellenőrizzük).
Hagyjuk a süteményt a formában kihűlni, majd kiborítjuk egy tálcára.
Jó étvágyat kívánunk!