Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 8 tojásheférje 8 ek cukor 20 dkg liszt 5 dkg mandulaliszt 5 dkg kandírozott sárgadinnye 5 dkg kandírozott kiwi 5 dkg kandírozott eper 1 csomag sütőpor 1 citrom reszelt héja 1 tk őrölt kardamom mag 1 csomag vaníliás cukor A bevonathoz: 20 dkg ét tortabevonó 5 ek olaj Díszítésnek kandírozott gyümölcsök Elkészítése: A tojásfehérjét […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
6 adag
Mennyibe kerül?
Olcsó
Kalla58
Beküldte: 2015.02.28.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 8 tojásheférje
  • 8 ek cukor
  • 20 dkg liszt
  • 5 dkg mandulaliszt
  • 5 dkg kandírozott sárgadinnye
  • 5 dkg kandírozott kiwi
  • 5 dkg kandírozott eper
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1 tk őrölt kardamom mag
  • 1 csomag vaníliás cukor

A bevonathoz:

  • 20 dkg ét tortabevonó
  • 5 ek olaj

Díszítésnek

  • kandírozott gyümölcsök


Elkészítése:

A tojásfehérjét kemény habbá verjük, lassan hozzáadagolva a cukrot, és a vaníliás cukrot is. A lisztet, mandulalisztet, kardamomot, reszelt citromhéjat és a sütőport összekeverjük, és a habhoz adagoljuk, egy fakanállal lazán összekeverjük.

A kandírozott gyümölcsöket vágjuk apró darabokra, és úgy keverjük a tésztához. Vajazott, liszttel megszórt őzgerinc formát (2 db-ot) előkészítünk, és elosztjuk a masszát kétfelé. Belesimítjuk, eligazítjuk egy kártya segítségével, majd előmelegített sütőbe tesszük, 160 fokon 20 percig, majd 180 fokon még 20 percig sütjük.

Hagyjuk kihűlni, majd kifordítjuk a formából, és gőzön megolvasztott, olajjal hígított csokival bevonjuk őket. Díszítsük olyan kandírozott gyümölccsel amit a kenyérbe is tettünk.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Olcsó Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Desszert
Kalla58
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is