Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Gyümölcskocka-sütés nélkül recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 20 evőkanál cukor (ízlés szerint lehet kevesebb )
  • 1 kg magozott meggy (vagy cseresznye )
  • 1 teáskanál őrölt fahéj
  • 10 evőkanál búzadara
  • 1 liter tej
  • 2 csomag vaníliaízű pudingpor
  • cukor (a pudinghoz ízlés szerint )
  • 2 dl tejszín

Elkészítése

A kimagozott gyümölcsöket egy liter vízben a cukorral feltesszük főni, és kb. 5-10 percig főzzük. A pudingot a cukorral a leírásnak megfelelően elkészítjük. A gyümölcsös lébe kanalanként hozzáadjuk a búzadarát, és folyamatosan kevergetve megfőzzük.

Az így keletkezett gyümölcsös masszát vizezett tepsibe kanalazzuk, és óvatosan rásimítjuk a pudingot. Hagyjuk egészen kihűlni, majd hűtőben 2-3 órát állni hagyjuk. A tésztát nagyobb kockákra szeleteljük, és tejszínhabbal tálaljuk.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/gyumolcskocka-sutes-nelkul/