Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Gyümölcsös sütik

Linzerek

Gyümölcskosárka

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A gyümölcskosárka klasszikus, ünnepi desszert, amely mutatós külsejével és friss gyümölcsös ízével mindig nagy sikert arat. A ropogós tészta, a lágy vajkrém és a zselével bevont gyümölcs tökéletes összhangban vannak, így akár vendégvárónak, akár családi alkalmakra is remek választás.

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
mary101
Beküldte: 2013.10.20.

Tészta

Töltelék

Tetejére

Elkészítése

Tészta

A margarint elmorzsoljuk a liszttel, majd hozzáadjuk a porcukrot, a tojássárgáját és a vaníliás cukrot. Összegyúrjuk, fóliába csomagoljuk, és rövid időre hűtőbe tesszük. A kosárkaformákat kivajazzuk és kilisztezzük. A tésztát kinyújtjuk, nagyobb pogácsaszaggatóval korongokat vágunk belőle, majd a formákba nyomkodjuk. A széleket lecsipkedjük, a közepét villával megszurkáljuk, hogy ne púposodjon fel. 190 fokra előmelegített sütőben aranyszínűre sütjük, majd hagyjuk kihűlni.

A csokoládét kevés olajjal vízgőz felett megolvasztjuk. A kosárkák belsejét ecsettel kikenjük a csokoládéval, így nem ázik el a tészta, és kevesebb csokoládét használunk fel, mintha belemártanánk.

Krém

A tojássárgáját és a pudingport kevés tejben simára keverjük. A maradék tejet a cukorral felforraljuk, majd hozzáöntjük a pudingos keveréket, és sűrűre főzzük. Amikor besűrűsödött, belekeverünk 6-8 dkg vajat, majd a tűzről levéve a maradék vajat is hozzáadjuk. A kihűlt krémet nyomózsákba töltjük, és a kosárkákat megtöltjük vele.

Díszítés

A tetejére friss gyümölcsöt teszünk, majd a csomagolás szerint elkészített tortazselével átfényezzük, hogy szépen mutasson és frissebb maradjon.

Tipp

A krémet ízesíthetjük kevés reszelt citromhéjjal vagy egy csepp mandulaaromával is. A díszítéshez bármilyen szezonális gyümölcs felhasználható, így mindig más hangulatú kosárkákat készíthetünk.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Évszak: Egész évben Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Desszert
mary101
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is