Elkészítése
Tészta
A margarint elmorzsoljuk a liszttel, majd hozzáadjuk a porcukrot, a tojássárgáját és a vaníliás cukrot. Összegyúrjuk, fóliába csomagoljuk, és rövid időre hűtőbe tesszük. A kosárkaformákat kivajazzuk és kilisztezzük. A tésztát kinyújtjuk, nagyobb pogácsaszaggatóval korongokat vágunk belőle, majd a formákba nyomkodjuk. A széleket lecsipkedjük, a közepét villával megszurkáljuk, hogy ne púposodjon fel. 190 fokra előmelegített sütőben aranyszínűre sütjük, majd hagyjuk kihűlni.
A csokoládét kevés olajjal vízgőz felett megolvasztjuk. A kosárkák belsejét ecsettel kikenjük a csokoládéval, így nem ázik el a tészta, és kevesebb csokoládét használunk fel, mintha belemártanánk.
Krém
A tojássárgáját és a pudingport kevés tejben simára keverjük. A maradék tejet a cukorral felforraljuk, majd hozzáöntjük a pudingos keveréket, és sűrűre főzzük. Amikor besűrűsödött, belekeverünk 6-8 dkg vajat, majd a tűzről levéve a maradék vajat is hozzáadjuk. A kihűlt krémet nyomózsákba töltjük, és a kosárkákat megtöltjük vele.
Díszítés
A tetejére friss gyümölcsöt teszünk, majd a csomagolás szerint elkészített tortazselével átfényezzük, hogy szépen mutasson és frissebb maradjon.
Tipp
A krémet ízesíthetjük kevés reszelt citromhéjjal vagy egy csepp mandulaaromával is. A díszítéshez bármilyen szezonális gyümölcs felhasználható, így mindig más hangulatú kosárkákat készíthetünk.
