Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Gyümölcsös habcsók recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 4 db tojásfehérje
  • 4 evőkanál cukor
  • 30 dkg gyümölcs
  • 3 dl habtejszín (+pár ek cukor, habfixáló)

Elkészítése

A fehérjéket verjük kemény habbá a 4 ek cukorral. Sütőpapírral bélelt tepsibe kanál segítségével tegyünk kis halmokat. A tepsit toljuk a 150 fokra előmelegített sütőbe és ezen a hőfokon süssük 30 percig, majd a hőfokot mérsékeljük 100 fokra és ezen szárítsuk kb egy órát. A sütőben hagyjuk kihűlni, vagy felhasználásig a habcsókokat. Ezt akár előző este is el lehet készíteni. A gyümölcsöket szeljük fel, a habcsókot tördeljük össze.

A tejszín verjük fel keményre (ha cukrozatlant használunk, adjunk hozzá pár ek cukrot és a tejszín minőségétől függően akár habfixálót is adhatunk hozzá). A tejszínhez adjuk hozzá a habcsókot és a gyümölcsöt. Tegyük kis tálkákba és hűtsük le alaposan.

Kiváló hűsítő a nagy melegben. 

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/gyumolcsos-habcsok/