Elkészítése
A joghurtot keverjük össze a cukorral és a zselatinnal, majd melegítsük fel, de ügyeljünk rá, hogy ne forraljuk fel, mert a zselatin elveszítheti kocsonyásító hatását. Amikor a keverék langyosra hűlt, óvatosan keverjük hozzá a felvert tejszínt, hogy könnyű és habos legyen a massza.
Egy őzgerinc formát béleljünk ki folpackkal, hogy könnyebben ki tudjuk majd borítani a desszertet. Ezután rétegezzük bele a friss gyümölcsöket és a joghurtos masszát, váltogatva a rétegeket, amíg az összes hozzávalót fel nem használtuk.
Az elkészült desszertet legalább 3 órára tegyük a hűtőbe, hogy teljesen megdermedjen. Miután a joghurtos desszert megkötött, vegyük ki a hűtőből, óvatosan borítsuk ki a formából, és húzzuk le róla a folpackot. Azonnal szeletelhetjük és tálalhatjuk is.
