Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók 20*30 cm-es tepsihez vagy formához: Tésztához: 9 tojás 9 ek liszt 9 ek porcukor 1 mk sütőpor Piskótatekercsek töltéséhez: 40 dkg baracklekvár Gyümölcskocsonyához: 4 dl víz 20 g zselatin 1 tk citromlé cukor (ízlés szerint) 410 vegyes gyümölcs befőtt Krémhez: 2,5 dl habtejszín 1 kisebb citrom leve 1 ek cukor 300 g natúr joghurt […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
6 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Vass Laszlone
Beküldte: 2017.07.28.

Elkészítése

Hozzávalók 20*30 cm-es tepsihez vagy formához:
Tésztához:

  • 9 tojás
  • 9 ek liszt
  • 9 ek porcukor
  • 1 mk sütőpor

Piskótatekercsek töltéséhez:

  • 40 dkg baracklekvár

Gyümölcskocsonyához:

  • 4 dl víz
  • 20 g zselatin
  • 1 tk citromlé
  • cukor (ízlés szerint)
  • 410 vegyes gyümölcs befőtt

Krémhez:

  • 2,5 dl habtejszín
  • 1 kisebb citrom leve
  • 1 ek cukor
  • 300 g natúr joghurt
  • zselatin (a gyümölcskocsonyánál írt mennyiségből 1 dl a krémbe kerül)


Elkészítése:

Először a kijelölt tepsit vagy tálat (tortának is készíthető) folpackal kibéleljük úgy, hogy a szélein túllógjon.

A lecsepegtetett gyümölcsöt elosztjuk az alján. A zselatint a vízben elkeverjük a cukorral, citromlével, majd lassú tűznél feloldjuk benne a zselatint. Forralni nem szabad, különben nem fog megszilárdulni!

Ezután langyosra hűtjük, majd a gyümölcsökre öntjük (kb 1 dl-t meghagyunk a krémhez). Betesszük a hűtőba, amíg meg nem dermed.

A krémhez a tejszínt keményre verjük, majd a joghurttal, cukorral és a citrom levével ízesítjük, végül belekeeverjük a zselatint is. Betesszük a hűtőbe a krémünket.

Következik a piskóták sütése. Az egész tojásokat a porcukorral habosra keverjük elektromos habverővel ( kb 8-10 perc alatt, vagy amíg ki nem fehéredik), majd hozzákeverjük a sütőporral elkevert lisztet.
A tésztát megfelezzük és 2 vékony piskótát sütünk egy-egy nagy gáztepsiben.

A megsült piskótákat feltekerjük még forrón. Ha kihűlt kitekerjük, lekvárral megkenjük.

A kihűlt tekercsek egyikét felszeleteljük, a megdermedt gyümölcsös kocsonyára tesszük szorosan egymás mellé, majd egyenltesen rákenjük a krémet. Kissé megrázogatjuk az edényt, hogy a krém a résekbe is bekerüljön.

A másik tekercsünket is felszeleteljük és a krémre rakjuk és kicsit rányomkodjuk. Betesszük a hűtőbe vagy a fagyasztóba, hogy jól megdermedjen a krém is.

A kész sütit tálcára borítjuk és a folpackot lehúzzuk róla és tetszés szerint felszeleteljük.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Desszert
Vass Laszlone
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is