Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 23 cm-es formához: 250 g vaj 250 g porcukor 5 tojás 250 g rétesliszt 1 csomag sütőpor 3 alma 100 g durvára vágott dió 100 g mazsola Elkészítése: Az alma egy részét felkockázzuk (ez megy majd a tésztába), a többit felszeleteljük (ezzel rakjuk ki a tetejét). A vajhoz hozzászitáljuk a porcukrot, és habosra keverjük. […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
10 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Gasztropajti
Beküldte: 2016.02.09.

Elkészítése

Hozzávalók:

23 cm-es formához:

  • 250 g vaj
  • 250 g porcukor
  • 5 tojás
  • 250 g rétesliszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 3 alma
  • 100 g durvára vágott dió
  • 100 g mazsola


Elkészítése:

Az alma egy részét felkockázzuk (ez megy majd a tésztába), a többit felszeleteljük (ezzel rakjuk ki a tetejét).

A vajhoz hozzászitáljuk a porcukrot, és habosra keverjük. Egyenként belekeverjük a tojásokat is. A sütőport a liszthez keverjük, és belekeverjük a vajas-tojásos masszába.

A diót, a mazsolát és az apróra vágott almát beleforgatjuk a tésztába. Sütőpapírral bélelt, vagy kivajazott, liszttel beszórt formába öntjük a tésztát. A tetejét körberakjuk a felszeletelt almával.

160 fokon kb. 30 perc alatt készre sütjük. (Ha nagyon sülne a teteje, takarjuk le.)

[box style=”info”]Célom elsősorban egy új eszköz, a légkeveréses halogén sütőedény, és az abban készült ételek bemutatása, így most ez a sütemény is ebben készült.[/box]

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
Gasztropajti
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is