Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Barackos sütik

Sütemény receptek

Gyümölcsös lepény

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A habos tészta és a gyümölcsök frissessége igazi nyári élményt nyújt, de bármikor elkészíthetjük, amikor valami egyszerű, mégis gyorsan elkészíthető desszertre vágyunk. Egy klasszikus édesség, ami sosem megy ki a divatból.

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
bozsoilona
Beküldte: 2017.12.03.

Hozzávalók

Elkészítése

Tészta:

A cukrot a puha vajjal kihabosítjuk, majd hozzáadjuk a tojássárgákat és a rumot, ezután alaposan összekeverjük.

A tojásfehérjéket csipet sóval kemény habbá verjük, majd felváltva adagoljuk a liszttel a vajas masszához.

Sütés:

A sütőt 170 fokra előmelegítjük. Egy 20*30 cm-es tepsit vajjal vagy margarinnal kikenünk, majd a tésztát egyenletesen beleterítjük.

A barackot meghámozzuk (ha friss, egy pillanatra forró vízbe mártjuk) vagy a befőttet lecsöpögtetjük, majd a gyümölcsöt szépen elrendezzük a tészta tetején.

Forró sütőben 30-35 perc alatt megsütjük. Még langyosan porcukrot szórunk a tetejére.

Tipp:

A gyümölcsöt ízlés szerint változtathatjuk: friss barack helyett használhatunk szilvát, almát vagy akár áfonyát is. Ha még finomabbá szeretnénk tenni, a tésztához kevés fahéjat is adhatunk.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
bozsoilona
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is