Tészta:
A cukrot a puha vajjal kihabosítjuk, majd hozzáadjuk a tojássárgákat és a rumot, ezután alaposan összekeverjük.
A tojásfehérjéket csipet sóval kemény habbá verjük, majd felváltva adagoljuk a liszttel a vajas masszához.
Sütés:
A sütőt 170 fokra előmelegítjük. Egy 20*30 cm-es tepsit vajjal vagy margarinnal kikenünk, majd a tésztát egyenletesen beleterítjük.
A barackot meghámozzuk (ha friss, egy pillanatra forró vízbe mártjuk) vagy a befőttet lecsöpögtetjük, majd a gyümölcsöt szépen elrendezzük a tészta tetején.
Forró sütőben 30-35 perc alatt megsütjük. Még langyosan porcukrot szórunk a tetejére.
Tipp:
A gyümölcsöt ízlés szerint változtathatjuk: friss barack helyett használhatunk szilvát, almát vagy akár áfonyát is. Ha még finomabbá szeretnénk tenni, a tésztához kevés fahéjat is adhatunk.