Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Gyümölcsös lepény recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 20 dkg cukor
  • 20 dkg vaj
  • 5 tojás
  • 20 dkg rétesliszt
  • 2 evőkanál rum
  • 8 darab sárgabarack (vagy befőtt)

Elkészítése

Tészta:

A cukrot a puha vajjal kihabosítjuk, majd hozzáadjuk a tojássárgákat és a rumot, ezután alaposan összekeverjük.

A tojásfehérjéket csipet sóval kemény habbá verjük, majd felváltva adagoljuk a liszttel a vajas masszához.

Sütés:

A sütőt 170 fokra előmelegítjük. Egy 20*30 cm-es tepsit vajjal vagy margarinnal kikenünk, majd a tésztát egyenletesen beleterítjük.

A barackot meghámozzuk (ha friss, egy pillanatra forró vízbe mártjuk) vagy a befőttet lecsöpögtetjük, majd a gyümölcsöt szépen elrendezzük a tészta tetején.

Forró sütőben 30-35 perc alatt megsütjük. Még langyosan porcukrot szórunk a tetejére.

Tipp:

A gyümölcsöt ízlés szerint változtathatjuk: friss barack helyett használhatunk szilvát, almát vagy akár áfonyát is. Ha még finomabbá szeretnénk tenni, a tésztához kevés fahéjat is adhatunk.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/gyumolcsos-lepeny-2/