Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 6 tojás 6 ek liszt 6 ek cukor (vagy nyírfacukor) 1 ek olaj 0,5 csomag sütőpor 1 csomag vaníliás cukor (vagy vaníliarúd) csipetnyi só 30-40 dkg magozott gyümölcs Elkészítése: A gyümölcsöket (cseresznye volt többségében, de volt benne néhány eper és meggy is) alaposan megmossuk, kimagozzuk. A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét egy csipet sóval elkezdjük […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
6 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
birosari
Beküldte: 2016.03.08.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 6 tojás
  • 6 ek liszt
  • 6 ek cukor (vagy nyírfacukor)
  • 1 ek olaj
  • 0,5 csomag sütőpor
  • 1 csomag vaníliás cukor (vagy vaníliarúd)
  • csipetnyi só
  • 30-40 dkg magozott gyümölcs

Elkészítése:

A gyümölcsöket (cseresznye volt többségében, de volt benne néhány eper és meggy is) alaposan megmossuk, kimagozzuk.

A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét egy csipet sóval elkezdjük habbá verni. Ha félig felvertük, tegyük bele a cukrot, a vaníliás cukrot, majd keverjük bele lazán a tojássárgáját, végül pedig a sütőporral elkevert lisztet és az 1 ek olajat.

Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük a tésztát.

A gyümölcsöket lisztben megforgatjuk és rászórjuk a tésztára.

180 fokos sütőben 30-35 perc alatt (tűpróba) készre sütjük.

Porcukorral meghintve kínáljuk.

 

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Nyár Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
birosari
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is