Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Gyümölcsös piskóta recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tésztához

  • 14 db tojás
  • 14 evőkanál cukor
  • 14 evőkanál liszt

Töltelék

  • 25 dkg margarin
  • 20 dkg eper (vagy málna )
  • cukor

Tetejére

  • 2 db tortazselé
  • eper (vagy málna )

Elkészítése

Szokásos módon piskótát sütünk a 14 db tojással. Kihűlés után kikaparjuk a belsejét úgy, hogy a szélein kb. 1cm vastag maradjon és az alján kb 0,5 cm.

A kikapart tésztához adjuk a margarint és az ízlés szerinti cukrot annyi eperrel ami krémessé teszi. Ezt robotgéppel dolgozzuk jól ki majd visszatesszük a megmaradt tésztában ami a tepsiben várakozik. Erre jön a friss gyümölcs és a tortazselé. A tortazselé dermedése után már fogyasztható is.

Jó étvágyat!

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/gyumolcsos-piskota/