Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Gyümölcsös sütik

Gyümölcsös rizskoch

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Pici olajon üvegesre pirítjuk a rizst, majd felöntjük tejjel, és lassú tűzön elkészítjük a tejberizst. A tojásokat kettéválasztjuk, a sárgáját habosra keverjük a cukorral és a reszelt citromhéjjal. Ha a tejberizs kihűlt, összekeverjük a tojássárgás keverékkel. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd óvatosan beleforgatjuk a rizses masszába, ügyelve arra, hogy ne törjön össze a hab. […]

Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Beküldte: 2012.08.15.

Hozzávalók

Elkészítése

Pici olajon üvegesre pirítjuk a rizst, majd felöntjük tejjel, és lassú tűzön elkészítjük a tejberizst. A tojásokat kettéválasztjuk, a sárgáját habosra keverjük a cukorral és a reszelt citromhéjjal. Ha a tejberizs kihűlt, összekeverjük a tojássárgás keverékkel.

A tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd óvatosan beleforgatjuk a rizses masszába, ügyelve arra, hogy ne törjön össze a hab.

Egy tepsit vajjal alaposan kikenünk, majd megszórjuk zsemlemorzsával. A masszát beleöntjük a tepsibe, és elrendezzük benne a gyümölcsöket. (Én cseresznyét és sárgabarackot használtam.)

Előmelegített sütőben, 180 fokon aranybarnára sütjük.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is