Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Gyümölcsös rizskoch recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 liter tej
  • 25 dkg rizs
  • 4 db tojás
  • 4 evőkanál cukor
  • olaj
  • 1 db citrom
  • gyümölcs
  • vaj
  • zsemlemorzsa
Gyümölcsös rizskoch

Elkészítése

Pici olajon üvegesre pirítjuk a rizst, majd felöntjük tejjel, és lassú tűzön elkészítjük a tejberizst. A tojásokat kettéválasztjuk, a sárgáját habosra keverjük a cukorral és a reszelt citromhéjjal. Ha a tejberizs kihűlt, összekeverjük a tojássárgás keverékkel.

A tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd óvatosan beleforgatjuk a rizses masszába, ügyelve arra, hogy ne törjön össze a hab.

Egy tepsit vajjal alaposan kikenünk, majd megszórjuk zsemlemorzsával. A masszát beleöntjük a tepsibe, és elrendezzük benne a gyümölcsöket. (Én cseresznyét és sárgabarackot használtam.)

Előmelegített sütőben, 180 fokon aranybarnára sütjük.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/gyumolcsos-rizskoch/