Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Gyümölcsös rizskocka recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Piskótához

  • 5 db tojás
  • 5 evőkanál cukor
  • 5 evőkanál finomliszt
  • sütőpor

Töltelékhez

  • 40 dkg rizs
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1 liter tej
  • 0,5 liter habtejszín
  • 2 evőkanál zselatin
  • 1 db citrom reszelt héja

Tetejére

  • gyümölcsök
  • tortazselé
Gyümölcsös rizskocka

Elkészítése

A tojásokból a cukorral, liszttel a szokásos módon piskótát sütünk egy közepes tepsiben. Ha megsült akkor hagyjuk kihűlni a tepsiben. Közben elkészítjük a krémet. A rizsre annyi vizet teszünk, hogy éppen ellepje és feltesszük főni. Mikor elfőtt felöntjük a tejjel és hozzáadjuk a vaníliás cukrot, citrom héját. Készre főzzük.

A zselatint 2 ek vízzel meglangyosítjuk, éppen csak elolvadjon benne. A habtejszínt felverjük egy kevés porcukorral, ha nem édesített és hozzáadjuk a kihűlt rizshez a habtejszínnel együtt. Ha nem elég édes adhatunk hozzá még cukrot. A piskótára öntjük, és kitesszük a tetejét a gyümölcsökkel. A zselét a tasak hátoldalán található leírás szerint elkészítjük és a sütit tetejére öntjük.

Hagyjuk, hogy teljesen megdermedjen a rizses töltelék és a zselé, majd felszelve tálaljuk. (Legjobb ha pár órára hűtőbe tesszük.)

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/gyumolcsos-rizskocka/