Elkészítése
Piskóta:
A egy 26 cm átmérőjű tortaformát sütőpapírral kibélelünk és a sütőt előmelegítjük 180 fokra. A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét a sóval kemény habbá verjük, majd egyesével hozzáadjuk a sárgákat és a cukrot. Végül beleforgatjuk a lisztet. A masszát a formába öntjük,és körülbelül 20 perc alatt készre sütjük. A formában hagyjuk kihűlni.
Krém:
A tejben megfőzzük a pudingport, majd kihűtjük. Amíg hűl, a tejszínt kemény habbá verjük, ehhez nem szükséges cukor. A felvert habhoz óvatosan hozzákeverjük a joghurtot és a kihűlt pudingot.
Összeállítás:
A kihűlt piskótára rákenjük a krémet. A tetejét gyümölcsökkel díszítjük (ízlés szerint bármilyennel).
Zselatin:
A zselatint a csomagoláson található leírás szerint készítjük el, majd a a gyümölcsös réteg tetejére öntjük.
A süteményt fogyasztásig hűtőben tartjuk, majd hidegen szeleteljük.
Tipp:
A tetejére szezonális gyümölcsöket is tehetünk, például epret, málnát vagy barackot. Ha különlegesebb ízt szeretnénk, a krémbe reszelhetünk egy kevés citromhéjat is.


