Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Gyümölcsös süti csoda recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tészta:

  • 6 tojás
  • csipet só
  • 6 evőkanál cukor
  • 6 evőkanál finomliszt

Töltelék:

  • 500 ml habtejszín
  • 350 g natúr joghurt
  • 3 dl tej
  • 1 csomag vaníliaízű pudingpor

Tetejére

  • 1 csomag színtelen tortazselé (20 gramm)
  • gyümölcs

Elkészítése

Piskóta:

A egy 26 cm átmérőjű tortaformát sütőpapírral kibélelünk és a sütőt előmelegítjük 180 fokra. A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét a sóval kemény habbá verjük, majd egyesével hozzáadjuk a sárgákat és a cukrot. Végül beleforgatjuk a lisztet. A masszát a formába öntjük,és körülbelül 20 perc alatt készre sütjük. A formában hagyjuk kihűlni.

Krém:

A tejben megfőzzük a pudingport, majd kihűtjük. Amíg hűl, a tejszínt kemény habbá verjük, ehhez nem szükséges cukor. A felvert habhoz óvatosan hozzákeverjük a joghurtot és a kihűlt pudingot.

Összeállítás:

A kihűlt piskótára rákenjük a krémet. A tetejét gyümölcsökkel díszítjük (ízlés szerint bármilyennel).

Zselatin:

A zselatint a csomagoláson található leírás szerint készítjük el, majd a a gyümölcsös réteg tetejére öntjük.

A süteményt fogyasztásig hűtőben tartjuk, majd hidegen szeleteljük.

Tipp:

A tetejére szezonális gyümölcsöket is tehetünk, például epret, málnát vagy barackot. Ha különlegesebb ízt szeretnénk, a krémbe reszelhetünk egy kevés citromhéjat is.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/gyumolcsos-suti-csoda/