A tésztához a tojásokat a robotgép táljába ütjük, hozzáadjuk a cukrot, és magas fokozaton kb. 10 percig habosítjuk, amíg világos, levegős állagot nem kapunk. A lisztet és a kakaóport óvatosan, fakanállal forgatjuk bele, hogy a hab ne törjön össze. A masszát egy sütőpapírral bélelt tepsibe (20x30cm) simítjuk, majd 180 °C-ra előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük (kb. 10-12 perc). Ha elkészült, hagyjuk teljesen kihűlni.
Amíg a tészta hűl, elkészítjük a krémet. A jól lehűtött habtejszínt kemény habbá verjük, majd robotgéppel hozzákeverjük a tejfölt, a porcukrot és a citromlevet. A végeredmény egy sima, kenhető krém lesz.
A kihűlt piskótát egyenletesen megkenjük a krémmel. A tetejét ízlés szerint kirakjuk friss idénygyümölcsökkel.
A tortazselét a csomagoláson található utasítás szerint felfőzzük 3 dl vízzel és 3 evőkanál cukorral. Amikor a zselé kissé hűlt, egyenletesen ráöntjük a gyümölcsökkel kirakott sütemény tetejére.
A kész süteményt hűtőbe tesszük néhány órára, hogy a zselé megdermedjen, és a szeletelés könnyebb legyen. Tálalás előtt ízlés szerint dekorálhatjuk még friss gyümölcsökkel.