Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Gyümölcsös szelet recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tészta

  • 4 evőkanál cukor
  • 4 db tojás
  • 3 evőkanál finomliszt
  • 1 evőkanál kakaópor

Krém

  • 2,5 dl habtejszín
  • 375 g tejföl
  • 3 evőkanál porcukor
  • 3 evőkanál citromlé

Tetejére

  • 1 csomag tortazselé
  • 3 dl víz
  • 3 evőkanál cukor
  • idénygyümölcs

Elkészítése

A tésztához a tojásokat a robotgép táljába ütjük, hozzáadjuk a cukrot, és magas fokozaton kb. 10 percig habosítjuk, amíg világos, levegős állagot nem kapunk. A lisztet és a kakaóport óvatosan, fakanállal forgatjuk bele, hogy a hab ne törjön össze. A masszát egy sütőpapírral bélelt tepsibe (20x30cm) simítjuk, majd 180 °C-ra előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük (kb. 10-12 perc). Ha elkészült, hagyjuk teljesen kihűlni.

Amíg a tészta hűl, elkészítjük a krémet. A jól lehűtött habtejszínt kemény habbá verjük, majd robotgéppel hozzákeverjük a tejfölt, a porcukrot és a citromlevet. A végeredmény egy sima, kenhető krém lesz.

A kihűlt piskótát egyenletesen megkenjük a krémmel. A tetejét ízlés szerint kirakjuk friss idénygyümölcsökkel.

A tortazselét a csomagoláson található utasítás szerint felfőzzük 3 dl vízzel és 3 evőkanál cukorral. Amikor a zselé kissé hűlt, egyenletesen ráöntjük a gyümölcsökkel kirakott sütemény tetejére.

A kész süteményt hűtőbe tesszük néhány órára, hogy a zselé megdermedjen, és a szeletelés könnyebb legyen. Tálalás előtt ízlés szerint dekorálhatjuk még friss gyümölcsökkel.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/gyumolcsos-szelet/