Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Gyümölcsös tiramisu recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 5 db tojás
  • 5 evőkanál víz
  • 10 evőkanál liszt (mantler)
  • 10 evőkanál cukor
  • 1 kiskanál sütőpor
  • 4 dl tejszín
  • 3 db tojás
  • 25 dkg natúr sajtkrém
  • 1 csomag zselatin fix
  • kakaópor
  • 0,5 kg friss málna ( vagy amilyen gyümölcs van otthon)

Elkészítése

Először elkészítjük a piskótát. A tojásfehérjét a cukorral és hideg vízzel kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a lisztet, a tojássárgáját, és a sütőport. Az egészet egy 26 cm-es, kivajazott és lisztezett kerek formába öntjük, és 180 °C-on kb. 50 percig sütjük, amíg aranybarna nem lesz.

Amíg a piskóta sül, elkészítjük a krémet. A tejszínt kemény habbá verjük, közben hozzáadjuk a zselatin fixet. A tojássárgáját habosra keverjük, majd hozzáadjuk a natúr sajtkrémet, és jól összekeverjük. A tojásfehérjét külön kemény habbá verjük, majd óvatosan beleforgatjuk a krémbe.

Amikor a piskóta kihűlt, a tetejére elrendezzük a friss málnát, majd rákenjük a tejszínes krémet, és elsimítjuk. A tetejét megszórjuk kakaóporral, majd a tortát legalább 1-2 órára hűtőbe tesszük, hogy a krém megdermedjen és az ízek összeérjenek.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/gyumolcsos-tiramisu/