Elkészítése
Először a tojások fehérjét kemény habbá verjük, majd a tojássárgákat a cukorral alaposan kikeverjük. A felvert tojásfehérjéhez apránként hozzáadjuk a cukros tojássárgáját, majd óvatosan összeforgatjuk a masszát. Végül a lisztet is hozzáadjuk, amit előzőleg átszitáltunk, és finoman összekeverjük, hogy a hab ne törjön össze.
Egy nagy tepsit kibélelünk sütőpapírral, majd beleöntjük a tésztát, és előmelegített sütőben 15-20 perc alatt készre sütjük. Amikor a piskóta megsült, egy nedves konyharuhára helyezzük, és óvatosan felcsavarjuk, majd így hagyjuk kihűlni.
Amíg a piskóta hűl, áttörjük a túrót, és összekeverjük a porcukorral és a vaníliás cukorral. A zselatint a gyümölcslével óvatosan felfőzzük, majd amikor már langyosra hűlt, hozzákeverjük a túrós keverékhez. A gyümölcsöket felkockázzuk, és a túrós krémbe keverjük.
Miután a piskóta teljesen kihűlt, óvatosan kicsavarjuk, megkenjük baracklekvárral, majd újra felcsavarjuk és ujjnyi vastagságú szeletekre vágjuk. Egy tálat vagy formát kibélelünk a piskótatekercsekkel, az alját és az oldalát is, majd beleöntjük a túrós masszát. Az egészet egy órára hűtőbe tesszük, hogy a krém megszilárduljon és az ízek összeérjenek. Végül óvatosan kiborítjuk a formából, és tálaljuk.
