Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Gyümölcsös túróbomba recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 6 db tojás
  • 6 evőkanál liszt
  • 6 evőkanál cukor
  • baracklekvár

Tölelék

  • 50 dkg túró
  • 10 dkg porcukor
  • 2 csomag zselatin
  • 15-20 dkg ananász konzerv (levével együtt)
  • 15-20 dkg barack konzerv (levével együtt)
Gyümölcsös túróbomba kép

Elkészítése

Először a tojások fehérjét kemény habbá verjük, majd a tojássárgákat a cukorral alaposan kikeverjük. A felvert tojásfehérjéhez apránként hozzáadjuk a cukros tojássárgáját, majd óvatosan összeforgatjuk a masszát. Végül a lisztet is hozzáadjuk, amit előzőleg átszitáltunk, és finoman összekeverjük, hogy a hab ne törjön össze.

Egy nagy tepsit kibélelünk sütőpapírral, majd beleöntjük a tésztát, és előmelegített sütőben 15-20 perc alatt készre sütjük. Amikor a piskóta megsült, egy nedves konyharuhára helyezzük, és óvatosan felcsavarjuk, majd így hagyjuk kihűlni.

Amíg a piskóta hűl, áttörjük a túrót, és összekeverjük a porcukorral és a vaníliás cukorral. A zselatint a gyümölcslével óvatosan felfőzzük, majd amikor már langyosra hűlt, hozzákeverjük a túrós keverékhez. A gyümölcsöket felkockázzuk, és a túrós krémbe keverjük.

Miután a piskóta teljesen kihűlt, óvatosan kicsavarjuk, megkenjük baracklekvárral, majd újra felcsavarjuk és ujjnyi vastagságú szeletekre vágjuk. Egy tálat vagy formát kibélelünk a piskótatekercsekkel, az alját és az oldalát is, majd beleöntjük a túrós masszát. Az egészet egy órára hűtőbe tesszük, hogy a krém megszilárduljon és az ízek összeérjenek. Végül óvatosan kiborítjuk a formából, és tálaljuk.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/gyumolcsos-turobomba/