Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Gyümölcsös-túrós őzgerinc recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

A piskótához

  • 4 db tojás
  • 4 evőkanál liszt
  • 4 evőkanál cukor
  • 2 evőkanál baracklekvár

A töltelékhez

  • 4 dl tej
  • 6 teáskanál zselatin
  • 10 dkg vaj
  • 10-15 dkg porcukor
  • 3 csomag vaníliás cukor
  • 25 dkg túró
  • 2 db narancs

Elkészítése

Piskótatekercs:

A négy tojásból piskótát sütünk, majd baracklekvárral megkenve piskótatekercset készítünk.

Túrós massza:

A tejet a zselatinnal felfőzzük, majd kissé lehűtjük. Közben a vajat összedolgozzuk a cukorral, a vaníliás cukorral és a túróval, majd a zselatint is hozzákeverjük.

Összeállítás:

Egy őzgerinc formát folpackkal kibélelünk, úgy, hogy a fólia szélei egy kicsit kilógjanak. A formát a vékonyra szeletelt piskótatekercsekkel alul és kétoldalt teljesen kibéleljük. Beleöntjük a túrós masszát és bőven megszórjuk kockára vágott gyümölccsel. A gyümölcsdarabokat kicsit belenyomkodjuk a túrós keverékbe, hogy a szeletek majd szépen mutassanak.

Letakarjuk, és legalább két órára hűtőszekrénybe tesszük, hogy megdermedjen. Utána kiborítjuk és felszeleteljük.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/gyumolcsos-turos-ozgerinc/