Elkészítése
Hozzávalók:
- 40 dkg liszt
- 25 dkg margarin
- 1 db tojás
- 0.5 csomag sütőpor
- 10 dkg cukor
- 1 dl tejföl
- 1 csipet só
A töltelékhez
- 50 dkg túró
- 1 tasak vaníliás pudingpor
- 1 db citrom
- 15 dkg porcukor
- 2 db tojás
- 2 csapott ek búzadara
- 0.5 kg cseresznye
- 0.5 kg szilva
- 2 ek zsemlemorzsa
A kenéshez
- 1 db tojás
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit jól összedolgozzuk, és 1/2 óráig hűtőbe tesszük. Majd lisztezett deszkán kettévesszük, sütőpapírral bélelt tepsibe nyújtjuk az egyik felét, és zsemlemorzsával meghintjük. A túróhoz adjuk a pudingport, a citrom reszelt héját, a porcukrot, a tojásokat és a búzadarát. Jól összekeverjük, és a tepsibe lévő tésztán elosztjuk.
A magozott cseresznyét lecsöpögtetjük, a szilvát apróra daraboljuk, és a túróra szórjuk. A tészta másik felével befedjük, felvert tojással lekenjük, és megsütjük.
