Elkészítése
Hozzávalók:
A tésztához:
- 200 g liszt
- 100 g porcukor
- 100 g vaj
- 2 tojássárgája
- 1⁄2 csomag sütőpor
A túrós töltelékhez:
- 500 ml tej
- 2 csomag vaníliás pudingpor
- 200 g porcukor
- 750 g túró
- 3 tojásfehérje
- 1 tojássárgája
- 1 ek tejföl
A tetejére:
- 200 g gyümölcs
- 20 g zselatin
- 500 ml víz
- 6 ek cukor
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, kisodorjuk és egy mélyebb sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük.
A tejből, cukorból és pudingporból sűrű pudingot főzünk majd hozzáadjuk a túrót. Mindent átkeverünk majd hozzáadjuk a tojásfehérjéből felvert kemény habot.
Óvatosan átkeverjük és a tésztára simítjuk. A tojássárgáját összekeverjük a tejföllel és lekenjük a túrós réteget. Előmelegített sütőben 150-160 °C sütjük kb. 2 óra hosszat.
Ha kihűlt megszórjuk gyümölccsel és leöntjük a kész zselatinnal, amit az utasítások szerint készítünk el. A süteményt hideg helyre tesszük és hagyjuk alaposan kihűlni.

