A tészta
A tojásokat a vajjal és a cukorral habosra keverjük. Apránként hozzáadjuk a lisztet, a sütőport és a tejet, majd sima tésztává dolgozzuk.
A masszát kivajazott, lisztezett kapcsos tortaformába simítjuk. Előmelegített, 180 °C-os sütőben 15-18 perc alatt megsütjük. A lapot teljesen kihűtjük.
A túrókrém
A túrót áttörjük, majd simára keverjük a joghurttal. Hozzáadjuk a cukrot, a vaníliás cukrot, a citrom reszelt héját és levét.
A zselatint kevés vízben feloldjuk, langyosra melegítjük, majd belekeverjük a túrókrémbe.
A krémet a teljesen kihűlt tésztalapra simítjuk, és hűtőbe tesszük, amíg megdermed.
A gyümölcsös teteje
A megdermedt túrókrém tetejét kirakjuk tetszőleges idénygyümölccsel.
A tortazselét a vízben elkeverjük, majd a csomagolás szerint elkészítjük. Melegen, óvatosan a torta tetejére öntjük.
Ismét hűtőbe tesszük, amíg a zselé megdermed. Szeletelni forró vízbe mártott késsel a legegyszerűbb.
Tipp
A túrókrém akkor lesz igazán sima, ha botmixerrel is átkeverjük. A gyümölcsöt érdemes jól leszárítani, így a zselé szép, egyenletes felületet ad. A tortát legjobb előző nap elkészíteni, mert a hűtés jót tesz az állagának és az ízeknek.