Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Gyümölcsös túrótorta recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 2 db tojás
  • 8 dkg vaj
  • 8 dkg cukor
  • 15 dkg liszt
  • 0,5 csomag sütőpor
  • 6 dl tej

A túrókrémhez

  • 50 dkg túró
  • 2 dl joghurt
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 10 dkg cukor
  • 1 db citrom
  • 1 dkg zselatin

A tetejére

  • gyümölcs
  • 3 dl víz
  • 1 csomag tortazselé

Elkészítése

A tészta

A tojásokat a vajjal és a cukorral habosra keverjük. Apránként hozzáadjuk a lisztet, a sütőport és a tejet, majd sima tésztává dolgozzuk.

A masszát kivajazott, lisztezett kapcsos tortaformába simítjuk. Előmelegített, 180 °C-os sütőben 15-18 perc alatt megsütjük. A lapot teljesen kihűtjük.

A túrókrém

A túrót áttörjük, majd simára keverjük a joghurttal. Hozzáadjuk a cukrot, a vaníliás cukrot, a citrom reszelt héját és levét.

A zselatint kevés vízben feloldjuk, langyosra melegítjük, majd belekeverjük a túrókrémbe.

A krémet a teljesen kihűlt tésztalapra simítjuk, és hűtőbe tesszük, amíg megdermed.

A gyümölcsös teteje

A megdermedt túrókrém tetejét kirakjuk tetszőleges idénygyümölccsel.

A tortazselét a vízben elkeverjük, majd a csomagolás szerint elkészítjük. Melegen, óvatosan a torta tetejére öntjük.

Ismét hűtőbe tesszük, amíg a zselé megdermed. Szeletelni forró vízbe mártott késsel a legegyszerűbb.

Tipp

A túrókrém akkor lesz igazán sima, ha botmixerrel is átkeverjük. A gyümölcsöt érdemes jól leszárítani, így a zselé szép, egyenletes felületet ad. A tortát legjobb előző nap elkészíteni, mert a hűtés jót tesz az állagának és az ízeknek.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/gyumolcsos-turotorta-3/