Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Gyümölcsös túrótorta recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

A piskótához

  • 3 db tojás
  • 2 evőkanál víz
  • 3 evőkanál cukor
  • 2 evőkanál kakaópor
  • 3 evőkanál finomliszt

Töltelék

  • 35 dkg túró
  • 2 dl habtejszín
  • 20 dkg porcukor
  • reszelt citromhéj
  • vanília aroma

Elkészítése

A piskótához a tojássárgáját alaposan kikeverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a vizet, a lisztet és a kakaóport. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd óvatosan beleforgatjuk a kakaós masszába, hogy ne törjön össze. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, és előmelegített sütőben 180 fokon tűpróbáig sütjük. Hagyjuk teljesen kihűlni.

A krémhez a túrót a cukorral és a vaníliás cukorral összekeverjük. A tejszínt kemény habbá verjük, majd óvatosan hozzáforgatjuk a túrós keverékhez. Ha szeretnénk, friss gyümölcsdarabokat (pl. epret, málnát) is keverhetünk a krémbe.

A kihűlt piskótára egyenletesen rákenjük a túrós krémet. A tetejét ízlés szerint gyümölcsökkel, például kivivel, banánnal és meggyel díszítjük. A tortazselét a csomagoláson található útmutató szerint elkészítjük, majd egyenletesen a gyümölcsökre öntjük.

A süteményt néhány órára hűtőbe tesszük, hogy a krém és a zselé megszilárduljon.

Szeletekre vágva kínáljuk.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/gyumolcsos-turotorta/