Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Gyümölcstorta paleo módon recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Linzerhez:

  • 8 dkg kókuszliszt
  • 8 dkg kókuszzsír
  • 1 evőkanál eritrit
  • késhegynyi szódabikarbóna
  • 1 citrom héja
  • 2 tojás
  • 2 evőkanál víz

Piskótához:

  • 3 tojás
  • 4 dkg eritrit
  • 6 dkg kókuszliszt

Krémhez:

  • 3 dl kókusztejszín
  • 2 evőkanál eritrit
  • vanília paszta
  • 2 tojássárgája
  • 10 dkg kókuszzsír

Tetejére:

  • 40 dkg vegyes gyümölcs
  • 1 dl víz
  • 0,5 dkg zselatinpor
  • 1 teáskanál eritrit

Elkészítése

Linzer:

A kókuszlisztet a szobahőmérsékletű kókuszzsírral, eritrittel, reszelt citromhéjjal, szódabikarbónával és a tojásokkal összegyúrjuk. Hozzáadjuk a vizet, majd a tésztát 1 órára hűtőbe tesszük. Ezután kerekre nyújtjuk, gyümölcstorta formába tesszük úgy, hogy kb 1 cm-es pereme legyen. Előmelegített sütőben, 180 fokon 12-15 perc alatt készre sütjük.

Piskóta:

A tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd belekeverjük a tojássárgáját és az eritritet. Végül óvatosan hozzáforgatjuk a kókuszlisztet. A masszából egy kb 28 cm átmérőjű piskótalapot sütünk előmelegített sütőben.

Krém:

A kókuszzsírt, a kókusztejszínt, a tojássárgákat, az eritritet és a vaníliát összemelegítjük, majd kézi habverővel simára keverjük. Hűtőbe tesszük, hogy megdermedjen.

Zselatin:

A vizet felmelegítjük, feloldjuk benne a zselatint és az eritritet.

Összeállítás:

A kihűlt linzerlapra kenjük a krém kétharmadát, ráhelyezzük a piskótát, majd rá a maradék krémet. A tetejére ízlésesen elrendezzük a kb 40 dkg friss gyümölcsöt, végül ecsettel felkenjük a zselatinréteget. Néhány órára hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek.

Tipp:

A gyümölcstortát variálhatod szezonális gyümölcsökkel, például eperrel, málnával vagy őszibarackkal. Ha szeretnéd, a krémbe egy kevés citromlevet is keverhetsz, így friss, enyhén savanykás ízt kapsz.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/gyumolcstorta-paleo-modon/