Linzer:
A kókuszlisztet a szobahőmérsékletű kókuszzsírral, eritrittel, reszelt citromhéjjal, szódabikarbónával és a tojásokkal összegyúrjuk. Hozzáadjuk a vizet, majd a tésztát 1 órára hűtőbe tesszük. Ezután kerekre nyújtjuk, gyümölcstorta formába tesszük úgy, hogy kb 1 cm-es pereme legyen. Előmelegített sütőben, 180 fokon 12-15 perc alatt készre sütjük.
Piskóta:
A tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd belekeverjük a tojássárgáját és az eritritet. Végül óvatosan hozzáforgatjuk a kókuszlisztet. A masszából egy kb 28 cm átmérőjű piskótalapot sütünk előmelegített sütőben.
Krém:
A kókuszzsírt, a kókusztejszínt, a tojássárgákat, az eritritet és a vaníliát összemelegítjük, majd kézi habverővel simára keverjük. Hűtőbe tesszük, hogy megdermedjen.
Zselatin:
A vizet felmelegítjük, feloldjuk benne a zselatint és az eritritet.
Összeállítás:
A kihűlt linzerlapra kenjük a krém kétharmadát, ráhelyezzük a piskótát, majd rá a maradék krémet. A tetejére ízlésesen elrendezzük a kb 40 dkg friss gyümölcsöt, végül ecsettel felkenjük a zselatinréteget. Néhány órára hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek.
Tipp:
A gyümölcstortát variálhatod szezonális gyümölcsökkel, például eperrel, málnával vagy őszibarackkal. Ha szeretnéd, a krémbe egy kevés citromlevet is keverhetsz, így friss, enyhén savanykás ízt kapsz.