Elkészítése
A tojásfehérjéket habverővel kemény habbá verjük. A porcukrot több részletben adjuk hozzá, és legalább 8 percig folyamatosan verjük, amíg fényes és stabil habot kapunk. A habverés végén hozzáadjuk a citromlevet.
Sütőpapírral bélelt tepsire evőkanállal halmokat adagolunk, egymástól kb. 2–3 cm távolságra. Mindegyik tetejére egy negyed dióbelet nyomunk.
Az előmelegített 180 °C-os sütőbe tesszük, majd 10 perc után a hőmérsékletet 80 °C-ra csökkentjük, és további kb. 40 percig szárítjuk. A vége felé pár percre alsó sütésre állíthatjuk, hogy egyenletesen szikkadjon.
Sütés után óvatosan, süteménylapáttal választjuk le a habcsókokat a sütőpapírról.
Tipp
A diós habcsókokat darált mogyoróval vagy mandulával is készíthetjük. Ha színes desszertet szeretnénk, a hab egy részét ételfestékkel is meg lehet színezni.
