Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A habcsók az egyik legegyszerűbb, mégis különleges édesség. A kívül ropogós, belül puha habcsókot a dió teszi teltebbé, így nemcsak mutatós, hanem finom desszert is bármilyen alkalomra.

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Beküldte: 2013.09.21.

Hozzávalók

Elkészítése

A tojásfehérjéket habverővel kemény habbá verjük. A porcukrot több részletben adjuk hozzá, és legalább 8 percig folyamatosan verjük, amíg fényes és stabil habot kapunk. A habverés végén hozzáadjuk a citromlevet.

Sütőpapírral bélelt tepsire evőkanállal halmokat adagolunk, egymástól kb. 2–3 cm távolságra. Mindegyik tetejére egy negyed dióbelet nyomunk.

Az előmelegített 180 °C-os sütőbe tesszük, majd 10 perc után a hőmérsékletet 80 °C-ra csökkentjük, és további kb. 40 percig szárítjuk. A vége felé pár percre alsó sütésre állíthatjuk, hogy egyenletesen szikkadjon.

Sütés után óvatosan, süteménylapáttal választjuk le a habcsókokat a sütőpapírról.

Tipp

A diós habcsókokat darált mogyoróval vagy mandulával is készíthetjük. Ha színes desszertet szeretnénk, a hab egy részét ételfestékkel is meg lehet színezni.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ételallergia: Vegetáriánus receptek Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Desszert
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is