Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Habcsók recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 2 db tojásfehérje
  • 10 dkg porcukor
  • 1 teáskanál citromlé
  • 5 db dióbél

Elkészítése

A tojásfehérjéket habverővel kemény habbá verjük. A porcukrot több részletben adjuk hozzá, és legalább 8 percig folyamatosan verjük, amíg fényes és stabil habot kapunk. A habverés végén hozzáadjuk a citromlevet.

Sütőpapírral bélelt tepsire evőkanállal halmokat adagolunk, egymástól kb. 2–3 cm távolságra. Mindegyik tetejére egy negyed dióbelet nyomunk.

Az előmelegített 180 °C-os sütőbe tesszük, majd 10 perc után a hőmérsékletet 80 °C-ra csökkentjük, és további kb. 40 percig szárítjuk. A vége felé pár percre alsó sütésre állíthatjuk, hogy egyenletesen szikkadjon.

Sütés után óvatosan, süteménylapáttal választjuk le a habcsókokat a sütőpapírról.

Tipp

A diós habcsókokat darált mogyoróval vagy mandulával is készíthetjük. Ha színes desszertet szeretnénk, a hab egy részét ételfestékkel is meg lehet színezni.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/habcsok-3/