Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Habcsók gomba recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Gombához

  • 2 darab tojásfehérje
  • 11 dkg kristálycukor
  • csipet só
  • citromlé (pár csepp)

Ragasztáshoz

  • mogyorókrém

Tetejére

  • kakaópor

Elkészítése

A tojások fehérjét a sóval elkezdjük felverni habnak, majd apránként hozzáadjuk a cukrot és a citrom levét.

Ha már kemény habot kaptunk, akkor habzsákba töltjük. Sütőpapírral bélelt sütőlemezre kicsi halmokat, illetve kb 2 cm magas hasábokat formázunk.

A sütőt előmelegítjük 100 fokra és kb 60 percig szárítjuk a habot. Akkor jó, amikor feljönnek a sütőpapírról minden gond nélkül.

A kis gombócokat, ami a gomba kalapja mogyorókrémmel lekenjük és a szárakat hozzáragasztjuk.

Tetejére kevés kakaóport hinthetünk, de nem fontos.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/habcsok-gomba/