Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Habcsók szelet recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tészta

  • 5 tojássárgája
  • 190 g cukor
  • 170 g finomliszt
  • 30 g kakaópor
  • 1 csomag sütőpor
  • 200 ml tej
  • 100 ml olaj

Hab

  • 5 tojásfehérje
  • 160 g cukor

Máz

  • 100 g étcsokoládé
  • 1 evőkanál olaj

Elkészítése

Piskóta:

A lisztet keverd össze a sütőporral és a kakaóporral. A tojássárgákhoz keverd hozzá a cukrot és verd habosra.

Ezután add hozzá a tejet és az olajat, keverd rövid ideig, majd add hozzá a lisztes keveréket is.

Egy 21*36 cm-es tepsit bélelj ki sütőpapírral, majd öntsd bele a tésztát.

Tedd a tésztát előmelegített sütőbe és süsd 180 fokon 15 percig.

Hab elkészítése:

Pontosan mielőtt kiveszed a piskótát a sütőből, készítsd el a habot.

Kezd el a tojásfehérjéket felverni, majd fokozatosan add hozzá a cukrot és verd kemény habbá.

Terítsd a habot a forró piskótára, majd az egészet tedd vissza az előmelegített sütőbe és süsd még 180 fokon 15 percig.

Csokimáz elkészítése:

Az étcsokoládét aprítsd fel és öntsd le olajjal. Olvaszd meg mikrohullámú sütőben vagy gőz felett.

Hagyd hűlni, majd öntsd a habra.

Tedd a sütit a hűtőbe, hogy kihűljön és megdermedjen a máz.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/habcsok-szelet/