Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Habkarika recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 db tojásfehérje
  • 7 dkg porcukor
  • pár csepp ecet
Habkarika kép

Elkészítése

A tojásfehérjéket annyi porcukorral keverjük el, amennyi a darabszámukhoz szükséges (7 dkg cukor tojásfehérjénként). A fehérjéket fém tálba tesszük, hozzáadjuk a porcukrot és egy kevés ecetet, majd gőz felett kemény habbá verjük.

Miután elkészült a hab, nyomózsákba töltjük, és sütőpapírral bélelt tepsire kisebb köröket formázunk belőle. Az előmelegített sütőben, 80 fokon, körülbelül 2 órán keresztül szárítjuk, amíg teljesen megszilárdulnak.

Díszítésként olvasztott csokoládéval is leönthetjük a habkarikákat. Ha színes habkarikát szeretnénk, a felverés során néhány csepp ételszínezéket vagy szörpöt adhatunk a habhoz.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/habkarika/