Elkészítése
Hozzávalók:
A tésztához:
- 50 dkg liszt
- 20 dkg porcukor
- 25 dkg margarin
- 3 tojás sárgája
- 3–4 evőkanál tejföl
- csipet só
- 1 csomag sütőpor
- reszelt citromhéj
A töltelékhez:
- 1,5 kg alma
- 3 dkg margarin
- 10 dkg porcukor
- fél csomag vaníliás pudingpor
- 3 tojásfehérje
Elkészítése:
A lisztben keverjük el a sütőport és a többi alapanyagot hozzáadva gyúrjunk belőle tésztát. A tészta 2/3 része lesz a süti alja, ezt tegyük a hűtőbe. A maradék 1/3 része reszelve lesz majd a tetejére, ezt a mélyhűtőbe tegyük be, mert csak fagyott állapotban tudjuk majd lereszelni.
A töltelékhez az almát hámozzuk meg és szeleteljük fel. A margarinnal és a cukorral pároljuk félpuhára. A pudingport kevés vízzel elkeverjük, majd az almához öntjük és picit besűrítjük. Hűtsük langyosra. A tojásfehérjét verjük fel, de ne túl keményre és óvatosan forgassuk bele az almát.
A hűtőben tárolt tésztát sütőpapíros tepsibe nyújtjuk, erre tegyük rá a langyosra hűlt tölteléket és a fagyasztott tésztát nagyobb lyukú reszelővel lereszeljük és rászórjuk a tetejére.
Előmelegített sütőben, közepes hőfokon süssük készre, a tetejét is hagyjuk egy kicsit megpirulni. Tálaláskor fahéjas porcukorral szórjuk meg.
[box style=”info”]34*26 cm-es tepsiben készült.[/box]
