Elkészítés
A tojásfehérjéket kemény habbá verjük. Külön tálban a tojássárgákat a cukorral, a vaníliás cukorral, a citrom héjával és levével, az olajjal, a vízzel, valamint a sütőporral elkevert liszttel habosra keverjük.
Ezután a keményre vert tojáshabot óvatosan, fakanál segítségével a masszához forgatjuk. A kész tésztát kivajazott kuglófformába öntjük, majd 180 °C-ra előmelegített sütőben kb. 45 perc alatt megsütjük.
A kuglófot sütés után hagyjuk a formában kicsit hűlni, majd kiborítjuk és tálalás előtt porcukorral megszórjuk.
Tipp
A tésztába keverhetünk egy fél csomag tortadarát, egy marék vágott diót vagy mazsolát is, így változatosabb ízeket kapunk. Ha különlegesebb ízvilágra vágyunk, reszelhetünk bele narancshéjat is.