Hozzávalók:
- 6 tojásfehérje
- 18 dkg cukor
- 1/2 csomag sütőpor
- 12 dkg liszt
- 2 citrom leve, és reszelt héja
Elkészítése:
A tojásfehérjéket kemény habbá verjük a cukorral, majd óvatosan belekeverjük a lisztet a sütőporral, a citromlét és a citrom héját.
Kikent őzgerinc sütőformába öntjük a masszát, és 180 fokon kb. 20 perc alatt megsütjük.
Dúsíthatjuk a tésztát aszalt gyümölccsel, csokidarabkákkal, mogyoróval, vagy dióval. Így is nagyon finom.
A tetejét leönthetjük olvasztott csokoládéval.
[box style=”info”]Linzert sütöttem a héten, kimaradt a tojásfehérje, és így készítettem el ezt az igazán egyszerű, habkönnyű süteményt.[/box]