Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Habkönnyű japán piskóta recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 6 tojás
  • 100 g finomliszt
  • 100 g vaj
  • 100 g cukor
  • 100 g tej
  • 1 teáskanál vanília aroma

Elkészítése

A vajat a tejjel egy lábasban összemelegítjük.

A robotgép táljába szitáljuk a lisztet, majd hozzáöntjük az összemelegített keveréket.

Elindítjuk a keverést, majd hozzáadjuk a vanília aromát és egyesével a tojások sárgájait.

A tojásfehérjéket alacsony fordulaton elkezdjük kihabosítani, majd apró adagokban hozzákeverjük a cukrot. Nem túl kemény habbá verjük.

Ezután hozzáadjuk a sárgásmasszát, majd egy spatulával óvatosan beleforgatjuk a fehérjébe.

A formánkat (18 cm átmérőjű), ami nem kapcsos (lehet szögletes is) kívülről alufóliával beborítjuk, belül vékonyan kikenjük olajjal vagy margarinnal, beleszabjuk az aljába és az oldalára is a sütőpapírt, majd beleöntjük és elegyengetjük a masszát.

Egy magasabb falú tepsibe állítjuk, amibe a formánk köré forró vizet (legalább 80 fok) öntünk úgy, hogy legalább a formánk alsó harmadáig érjen.

150 fokon 60 percig sütjük ezt a szépséget, majd még melegen kiemelhetjük a formából ha nem bírunk várni és szeletelhetjük is egy recés késsel.

Nálunk önmagában elfogyott az egész! Nem kellett erre semmilyen sodó, hab és a társai.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/habkonnyu-japan-piskota/