Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Habkönnyű szőlős szelet recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

A piskótához

  • 5 db tojás
  • 25 dkg porcukor
  • 25 dkg liszt
  • 0,5 csomag sütőpor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 0,5 db citrom reszelt héja

A krémhez

  • 50 dkg túró
  • 15 dkg porcukor
  • 5 dl habtejszín
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 50 dkg szőlő

Elkészítése

Piskóta

A tojásokat a porcukorral, a vaníliás cukorral és a reszelt citromhéjjal habosra keverjük. Ezután hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, majd simára dolgozzuk. A masszát sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, és előmelegített sütőben megsütjük. Ha kihűlt, kettévágjuk.

Krém

A túrót áttörjük, hozzáadjuk a porcukrot és a vaníliás cukrot, majd óvatosan beleforgatjuk a kemény habbá vert tejszín felét. Az alsó piskótalapot megkenjük ezzel a túrókrémmel, majd a szőlő kétharmad részét elosztjuk rajta.

Összeállítás

A krémet a szőlővel befedjük a másik piskótalappal. A tetejét bevonjuk a maradék tejszínhabbal, majd felszeleteljük. Minden szeletre habrózsát nyomunk, és szőlőszemekkel díszítjük.

Tipp

Ha különlegesebb ízt szeretnénk, a krémbe keverhetünk kevés reszelt citromhéjat vagy narancshéjat. A szőlő helyett más bogyós gyümölccsel, például áfonyával vagy ribizlivel is elkészíthetjük.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/habkonnyu-szolos-szelet/