Piskóta
A tojásokat a porcukorral, a vaníliás cukorral és a reszelt citromhéjjal habosra keverjük. Ezután hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, majd simára dolgozzuk. A masszát sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, és előmelegített sütőben megsütjük. Ha kihűlt, kettévágjuk.
Krém
A túrót áttörjük, hozzáadjuk a porcukrot és a vaníliás cukrot, majd óvatosan beleforgatjuk a kemény habbá vert tejszín felét. Az alsó piskótalapot megkenjük ezzel a túrókrémmel, majd a szőlő kétharmad részét elosztjuk rajta.
Összeállítás
A krémet a szőlővel befedjük a másik piskótalappal. A tetejét bevonjuk a maradék tejszínhabbal, majd felszeleteljük. Minden szeletre habrózsát nyomunk, és szőlőszemekkel díszítjük.
Tipp
Ha különlegesebb ízt szeretnénk, a krémbe keverhetünk kevés reszelt citromhéjat vagy narancshéjat. A szőlő helyett más bogyós gyümölccsel, például áfonyával vagy ribizlivel is elkészíthetjük.