Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

habos áfonyás kocka recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 15 dkg vaj
  • 2 dl tejföl
  • 15 dkg cukor
  • 1 db citrom reszelt héja
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 3 db tojás
  • 35 dkg finomliszt
  • 1,5 teáskanál sütőpor
  • 30 dkg áfonya

Tetejére

  • 15 dkg áfonya
  • 2 dl habtejszín
  • kakaópor

Elkészítése

Tészta

A vajat a cukorral és 1 tasak vaníliás cukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk a tojásokat, majd a tejfölt. A lisztet összekeverjük a sütőporral, és több részletben a vajas masszához adjuk.

A tésztát sütőpapírral bélelt vagy kivajazott 22×38 cm-es tepsibe simítjuk. A tetejére rászórunk 30 dkg áfonyát, majd meghintjük a másik tasak vaníliás cukorral.

Előmelegített, 180 °C-os sütőben nagyjából 35 perc alatt készre sütjük. A süteményt a tepsiben hagyjuk teljesen kihűlni.

Hab

A jól lehűtött tejszínt kemény habbá verjük. Óvatosan beleforgatjuk a 15 dkg áfonyát, majd a teljesen kihűlt sütemény tetejére simítjuk.

Tálalás előtt kakaóporral finoman meghintjük a tetejét.

Tipp

A hab akkor lesz igazán stabil, ha hideg tejszínnel dolgozunk, és a tál is hűtött. Ha szeretnénk még gyümölcsösebb ízt, a habba egy kevés citromhéjat is keverhetünk. A süteményt érdemes hűtőben pihentetni tálalás előtt, így szépen szeletelhető lesz.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/habos-afonyas-kocka-2/