Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Habos áfonyás recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 2 csomag csokoládéízű pudingpor (Egy nagy tepsihez)
  • 7,5 dl tej
  • 4 evőkanál cukor
  • 5 darab tojássárgája
  • 25 dkg porcukor
  • 1 dl víz
  • 5 darab tojásfehérje
  • 25 dkg finomliszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 dl olaj
  • meggy
  • áfonyalekvár
  • tejszín
Habos áfonyás süti

Elkészítése

A csokoládé-pudingport elkészítjük a tejjel, és a cukorral. A tojássárgájákat a porcukorral és a vízzel habosra kavarjuk. A tojásfehérjéket felverjük, és a sárgájához keverjük.

Hozzáadjuk a lisztet, a sütőport, olajat. Zsírozott, lisztezett tepsibe öntjük.

Kanállal a kihűlt csokipudingot rácsurgatjuk, majd meggyet szórunk rá és kisütjük. Ha a sütemény kihűlt, megkenjük áfonyalekvárral, a tetejére tejszínhab kerül.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/habos-afonyas/