Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A tészta hozzávalóit alaposan összegyúrjuk. A tészta negyed részét a fagyasztóba tesszük, hogy később könnyen reszelhető legyen. A töltelékhez az almát meghámozzuk, lereszeljük, majd a margarinnal és a porcukorral megpároljuk. A reszelt citromhéjat is hozzáadjuk az almához, hogy frissítő ízt kapjon. A pudingport 1,5 dl vízzel simára keverjük, és besűrítjük vele az almás keveréket. Még […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Beküldte: 2013.03.24.

Hozzávalók

Töltelékhez

Elkészítése

A tészta hozzávalóit alaposan összegyúrjuk. A tészta negyed részét a fagyasztóba tesszük, hogy később könnyen reszelhető legyen. A töltelékhez az almát meghámozzuk, lereszeljük, majd a margarinnal és a porcukorral megpároljuk. A reszelt citromhéjat is hozzáadjuk az almához, hogy frissítő ízt kapjon.

A pudingport 1,5 dl vízzel simára keverjük, és besűrítjük vele az almás keveréket. Még langyos állapotban óvatosan összekeverjük a kemény habbá vert tojásfehérjével.

A tésztát közepesnél nagyobb, margarinnal kikent tepsibe nyújtjuk. Egyenletesen elosztjuk rajta az almás tölteléket, majd a fagyasztott tésztát a töltelék tetejére reszeljük. Előmelegített sütőben készre sütjük. Miután megsült, fahéjas porcukorral megszórva tálaljuk.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Desszert
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is