Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Habos almás recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 50 dkg finomliszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 20 dkg porcukor
  • 3 db tojássárgája
  • 4 evőkanál tejföl
  • 25 dkg margarin
  • 1 csipet só
  • 1 db citrom reszelt héja

Töltelékhez

  • 1.5 kg alma
  • 10 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 3 db tojásfehérje
  • 3 dkg margarin

Elkészítése

A tészta hozzávalóit alaposan összegyúrjuk. A tészta negyed részét a fagyasztóba tesszük, hogy később könnyen reszelhető legyen. A töltelékhez az almát meghámozzuk, lereszeljük, majd a margarinnal és a porcukorral megpároljuk. A reszelt citromhéjat is hozzáadjuk az almához, hogy frissítő ízt kapjon.

A pudingport 1,5 dl vízzel simára keverjük, és besűrítjük vele az almás keveréket. Még langyos állapotban óvatosan összekeverjük a kemény habbá vert tojásfehérjével.

A tésztát közepesnél nagyobb, margarinnal kikent tepsibe nyújtjuk. Egyenletesen elosztjuk rajta az almás tölteléket, majd a fagyasztott tésztát a töltelék tetejére reszeljük. Előmelegített sütőben készre sütjük. Miután megsült, fahéjas porcukorral megszórva tálaljuk.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/habos-almas-2/