Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Habos almás recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 500 g rétesliszt
  • 25 dkg vaj
  • 15 dkg kristálycukor
  • 5 tojás
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 kg alma
  • fahéjas cukor (ízlés szerint)


Elkészítése:

A lisztet összekeverjük a sütőporral. Hozzáadjuk a szoba hőmérsékletű vajat és a tojások sárgáját. Elkeverjük az alapanyagokat, és tésztát gyúrunk belőle. A készre gyúrt tésztából elveszünk kb. az 1/3-át, és betesszük a hűtőszekrénybe. A tepsit (33×33 cm) kivajazzuk, kilisztezzük, és a maradék tésztát a tepsi aljába nyomkodjuk úgy, hogy megközelítőleg egyforma vastag legyen. Az almás tölteléknek csak most álljunk neki, mikor már a tészta a tepsiben van.

Az almát meghámozzuk, és a reszelő durvább részével lereszeljük. Kicsavarjuk, hozzáadjuk a fahéjas cukrot, és jól összekeverjük. A fahéjas almatöltelékkel beborítjuk a tésztát.

A tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük, és rákenjük az almatöltelékre. Most a félretett tésztát egy durva reszelő segítségével, egyenletesen elosztva ráreszeljük az eligazított habra.

Előmelegített sütőben 175 fokon 35-40 perc alatt készre sütjük.

Porcukorral díszítjük.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/habos-almas-4/