Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Habos almás recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

A tésztához

  • 5 tojássárgája
  • 25 dkg porcukor
  • 15 dkg margarin
  • 12 evőkanál tej
  • 30 dkg finomliszt
  • 1 csomag sütőpor

A töltelékhez

  • 2 kg alma
  • cukor (ízlés szerint)
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • fehéj (ízlés szerint)
  • 2 evőkanál búzadara

A habhoz

  • 5 tojásfehérje
  • 25 dkg porcukor

Elkészítése

Az almát meghámozzuk, lereszeljük vagy kisebb darabokra vágjuk és a cukorral, a vaníliás cukorral, fahéjjal egy edénybe tesszük és megpároljuk. Amint a tűzről lehúztuk, belekeverjük a búzadarát is.

A tésztához cukrot, a tojások sárgájával, a margarinnal kikeverjük. A lisztet és a sütőport összedolgozzuk, hozzáadjuk a tejjel együtt, majd csomómentesre keverjük.

Sütőpapírral bélelt tepsibe (25*35 cm) kanalazzuk a tésztát, ne ijedjünk meg, kicsit ragadós lesz, de ilyen állagú kell legyen. 180 fokos sütőben kb 10 percig sütjük.

Ezután egyenletesen ráterítjük az almás tölteléket és visszatoljuk az egészet a sütőbe.

A tojásfehérjét felverjük kemény habbá, majd belekeverjük a porcukrot.

Amikor a sütemény majdnem kész, a habot az almára simítjuk és visszatesszük a sütőbe még egy kicsit száradni.

Tetejére szórhatunk diót is, ezzel együtt is szárítjuk.

Forró vízbe mártott, szárazra törölt késsel szeleteljük a teljesen kihűlt süteményt.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/habos-almas-6/