Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A lisztet, cukrot, sütőport, margarint és 1 egész tojást, 3 tojássárgájával linzer tésztává gyúrunk. Kb 1,5 kg almát meghámozunk, lereszelünk, majd hozzáadjuk a fahéjat, a barnacukrot és a búzadarát. Összekeverjük, majd pár percig hagyjuk állni, majd ezután kinyomkodjuk a levét. A tésztát kinyújtjuk és közepes méretű (25*35 cm) tepsibe tesszük. Erre ráhalmozzuk az almás tölteléket. […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
6 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Beküldte: 2020.12.10.

Tészta

Töltelék

Elkészítése

A lisztet, cukrot, sütőport, margarint és 1 egész tojást, 3 tojássárgájával linzer tésztává gyúrunk.

Kb 1,5 kg almát meghámozunk, lereszelünk, majd hozzáadjuk a fahéjat, a barnacukrot és a búzadarát. Összekeverjük, majd pár percig hagyjuk állni, majd ezután kinyomkodjuk a levét.

A tésztát kinyújtjuk és közepes méretű (25*35 cm) tepsibe tesszük. Erre ráhalmozzuk az almás tölteléket.

A tojásfehérjéhez hozzáadjuk a porcukrot, majd gőz fölött kemény habbá verjük. A tojáshabot ráhalmozzuk az almás töltelékre és forró, 180 fokos sütőbe helyezzük.

Addig sütjük, ameddig a hab szép aranybarna nem lesz.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Ősz Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Desszert
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is